Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održane radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" 01.12.2021. i 02.12.2021. održane su radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom.

Psihološka podrška pod nazivom "Utjecaj skrbi o oboljelim osobama na njegovatelje" i medicinska podrška pod nazivom "Terapija demencije bez lijekova".

Sljedeće radionice predviđene su za 26. i 27.01.2022. s početkom u 16 h, ukoliko dođe do izmjene datuma bit ćete na vrijeme obavješteni.

Nastavi čitati

Održane dvije radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom u okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi"

U okviru projekta "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" 10.11.2021. i 17.11.2021. održane su radionice za članove obitelji koje skrbe o osobama s demencijom i Alzheimerom.

Psihološka podrška pod nazivom "Kako komunicirati s oboljelima od demencije" i medicinska podrška pod nazivom "Uloga medicinske sestre u zdravstvenoj njezi bolesnika s demencijom".

Sljedeće radionice će se održati u prostorijama udruge s početkom u 16h 01.12.2021. psihološka podrška te 02.12.2021. medicinska podrška.

Predavačice: Ana Lucić, mag. psych. i Jelena Šego dipl. med. techn.

Nastavi čitati

NAJAVA: Radionice psihosocijalne i medicinske podrške oboljelima od demencije

Udruga "Žena" organizira radionice psihosocijalne podrške koja će se održati 10.11.2021. s početkom u 16 h te medicinske podrške koja će se održati 17.11.2021. s početkom u 16 h.

Radionice su namijenjene za obitelji i skrbnike osoba oboljelih od demencije.

  • Tema radionice psihosocijalne podrške: Kako komunicirati s oboljelima od demencije
  • Tema radionice medicinske podrške: Uloga medicinske sestre u zdravstvenoj njezi bolesnika s demencijom

Predavačice:

  • Ana Lucić, mag. psych.
  • Jelena Šego, dipl. med. techn.

Održane radionice na temu "Inovacije u radu s dementnim osobama"

U razdoblju od 12. do 26.10. 2021. godine proveden je ciklus od 5 dana radionica na temu "Inovacije u radu s dementnim osobama". Na radionicama je sudjelovalo 32 stručnjaka i stručnjakinja koje rade s osobama oboljelim od Alzheimera i demencije kao i sa članovima njihovih obitelji (predstavnici udruga, domova za stare i nemoćne, centara za socijalnu skrb te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje).

Cilj radionica je bio upoznati stručnjake koji rade s osobama oboljelim od Alzheimera i drugih oblika demencije s najnovijim trendovima u radu s korisnicima.

Nastavi čitati

Provedene prve dvije radionice za stručnjake koji rade s osobama oboljelim od Alzheimera i drugih oblika demencije

12. i 13.10.2021. godine u prostorijama NPK Krka u Drnišu održane su prve dvije radionice na temu "Inovacije u radu s dementnim osobama".

Planirano trajanje radionica je 5 dana. Sljedeće tri radionice će se održati 19., 20. i 26.10.2021. u prostorijama Razvojne agencije, Narodnog preporoda 4 u Šibeniku s početkom u 09:00 sati.

Na radionici ćemo upoznati stručnjake koji rade s osobama oboljelim od Alzheimera i drugih oblika demencije s najnovijim trendovima u radu s korisnicima.

Nastavi čitati

Započela javna kampanja za senzibiliziranje građana o problemima osoba s demencijom

01.10.2021. započela je javna kampanja čiji je cilj senzibiliziranje građana o problemima osoba s demencijom kao i informiranje o vaninstitucionlanim uslugama za dementne osobe.

Uz Jumbo plakate koji su postavljeni u Šibeniku, Tromilji, Konjevratima i Kninu, tijekom trajanja kampanje distribuirat ćemo brošuru s korisnim informacijama za oboljele od demencije te njihove skrbnike/ice kao i emitirati spot na lokalnim televizijama.

Nastavi čitati

Održana radionica za umirovljenike/ice o zdravoj prehrani

Udruga "ŽENA" organizirala je radionicu o zdravoj prehrani za umirovljenike i umirovljenice u Drnišu, 04.10.2021. godine. Radionicu je održala Josipa Sunara Beader, mag.med.tech.

Tijekom radionice prezentirana je i izrada različitih zdravih napitaka (smoothia) od voća i povrća. U nastavku aktivnosti voditeljica kreativnih radionica Kristina Bačić prezentirala je izradu ukrasnih predmeta od borovih šiški.

U utorak, 05.10.2021. se u Kninu organizira mjerenje tlaka i šećera za umirovljenike/ice te tjelovježba s početkom u 16 sati, a u srijedu, 05.10.2021. organizira se turnir u balotama za umirovljenike i umirovljenice u Drnišu s početkom u 16 sati.

Svi zainteresirani su pozvani na događanja.

Nastavi čitati

Obavijest o održavanju radionice na temu "Inovacije u radu s dementnim osobama"

Udruga Žena organizira radionicu na temu "Inovacije u radu s dementnim osobama" u trajanju od 5 dana po 8 sati.

Radionica će se održati 12. i 13.10.2021. u prostorijama NP "Krka", Domovinskog rata 5 u Drnišu, te 19., 20. i 26.10.2021. u prostorijama Razvojne agencije, Narodnog preporoda 4 u Šibeniku s početkom u 09:00 sati.

Na radionici ćemo upoznati stručnjake koji rade s osobama oboljelim od Alzheimera i drugih oblika demencije s najnovijim trendovima u radu s korisnicima.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo vas da nam popunjenu prijavnicu dostavite najkasnije do 08.10.2021. do 12 sati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas nazovite na broj telefona 022/332-328 ili e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. POZIV, PROGRAM I PRIJAVNICA 263 KB PDF

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena.drnis.woman@si.t-com.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.