Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Organizirano studijsko putovanje u Poljsku za stručnjake/inje koji rade s osobama oboljelim od Alzhaimera i demencije

U razdoblju od 05.09.2022. do 09.09.2022. organizirano je studijsko putovanje u Poljsku za stručnjake i stručnjakinje koji rade s oboljelima od Alzhaimera i demencije. Uz djelatnice i djelatnike udruge ŽENA na putovanju su sudjelovale i djelatnice Šibensko-kninske županije koja je i partnerska organizacija na ovome projektu.

Tijekom četiri dana boravka u Krakowu u Poljskoj organiziran je poser ustanovama koje rade na inovativnim metodama u savladavanju posljedica ove bolesti, a organiziran je i niz veoma korisnih predavanja kao što su: Smještaj starijih osoba uključujući one s Alzhaimerov (kako urediti interijer i eksterijer. Podrška pojedincima i obitelji, Informiranje javnosti u cilju prevencije uzroka demencije, Potencijalima galantamina u liječenju odn. smanjenju posljedica Alzhaimera, Uloga "serious games" u prevenciji posljedica demencija, Međusektorska suradnja u organiziranju podrške oboljelima od različitih oblika demencije.

Stručnjaci koji su bili uključeni u organiziranje predavanja su bili Edyta Ekwińska iz Residential Self-Help Center for people with Alzheimer's disease, Emilia Morańska iz Agricultural University of Krakow, Jan Argasiński iz Jagiellonian University Krakow, Magdalena Leszko iz University of Szczecin, Patrycja Haupt iz Cracow University of Technology te Sylwester Karnas, psychotherapist.

Studijsko putovanje organizirala je tvrtka Eurokreator iz Poljske. Uz radni dio bilo je vremena za razgledavanje Krakowa i upoznavanje s kulturnom i povijesnom baštinom ovoga grada.

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.