Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Završeni projekti

Trogodišnji Program skrbi za stare osobe "Bolja starost - organiziranje pomoći u kući" te projekt "Organiziranje aktivnog starenja u selu" financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Zaposlenice Udruge u obilasku korisnika u sklopu programa skrbi za stare osobe "Bolja starost - organiziranje pomoći u kući"

"Daj medu za baku i djedu – donacije putem telefonskog poziva", namijenjen je prezentaciji i promoviranju potreba starijih osoba za uslugama koje im omogućuju siguran i dostojanstven život u njihovom domu uz dostupnost raspoloživih usluga, te senzibiliziranju javnosti putem javnih medija (HRT) za potrebe ove skupine građana. Pozivom na broj 060 977 977 moguće je donirati 5 kuna + PDV koji će pomoći pri organiziranju skrbi kroz uključivanje većeg broja volontera. Projekt je također namijenjen i za pružanje podrške obiteljima koje skrbe o svojim starim i nemoćnim članovima ovisnim o pomoći druge osobe kroz ad hoc asistencije njegovatelja. Tako bi obitelji mogle uskladiti svoje obiteljske i druge obveze, a da sigurnost i zdravstveno stanje osobe o kojoj skrbe ne bude ugroženo njihovom odsutnošću. To se najviše odnosi na starije osobe oboljele od Alzhamierove bolesti ili senilne demencije, o kojima se brine obitelj i ne želi ih smjestiti u instituciju. To je nadasve pohvalno ali i vrlo teško bez povremene pomoći ad hoc asistenata. Navedenim aktivnostima Udruga doprinosi kvaliteti života starijih i nemoćnih osoba, njihovih obitelji, ali i zajednice u cjelini kroz smanjenje institucionalizacije, smanjeno iseljavanje seoskih naselja i očuvanja načina života u seoskim sredinama.

Organiziranje aktivnog starenja u selu

Održavanje raznih aktivnosti u okviru projekta ODA-a

Pomoć u kući

Organiziranim prijevozom do bolje integracije starijih osoba

Halo koji život spašava (trogodišnji program 2017. - 2020.)

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.