Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Podjela paketa potrebitima

Udruga "Žena" će u suradnji s Caritasom Šibenske biskupije i ove godine podijeliti potrebitim građanima na području grada Drniša i okolice 39 paketa prehrambenih proizvoda povodom predstojećih blagdana.

Zahvaljujemo Caritasu na donaciji koja će uljepšati predstojeće Uskrsne blagdane najpotrebitijima.

Nastavi čitati

Udruga "Žena" Drniša primljena unutar mreže EAN "European Ageing Network"

Poštovane korisnice i korisnici,

S ponosom Vas obavještavamo da je Udruga "Žena" Drniš primljena unutar mreže EAN "European Ageing Network", odnosno Europske Mreže Starenja.

Pristupanje Udruge unutar ove mreže predstavlja krunu rada te rezultat dugogodišnjih napora u pružanju kvalitetne socijalne skrbi našim korisnicama i korisnicima.

Sigurni smo kako će nova partnerstva i iskustva iz ovakve cijenjene zajednice ostvariti benefit kako za naše cijenjene korisnike tako i za naše cijenjene zaposlenike i zaposlenice.

Vaša Udruga "ŽENA" Drniš.

Potpisani ugovori iz Poziva Zaželi - prevencija institucionalizacije

U srijedu 13. ožujka 2024. godine u Splitu su potpisana 32 ugovora, iz Poziva Zaželi - prevencija institucionalizacije, ukupne vrijednosti 25.894.500,00 eura iz pete odluke o financiranju, a među potpisnicima je i Udruga Žena Drniš.

Ugovore su korisnicima uručili državni tajnik Ivan Vidiš, župan splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Za Udrugu Žena ugovor je potpisala predsjednica Milena Perčin. Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000,00 eura. Kroz projekt će se zaposliti 30 žena koje će obilaziti minimalno 180 korisnika. Projekt će trajati 3 godine.

Nastavi čitati

Održan diseminacijski događaj projekta SAVE - "Prilagodba starijih osoba virtualnom okruženju"

Dana 15.12.2023 u prostorijama Udruge održan je diseminacijski događaj projekta SAVE - "Senior Adaptation to the virtual environment" (Prilagodba starijih osoba virtualnom okruženju).

Projekt se bliži svome kraju, a provodio se sa sljedećim partnerskim organizacijama: MANKO Association - Poljska (također i partner nositelj projekta), Eurokreator - Poljska, SHINE2Europe - Portugal i AFEdemy - Nizozemska.

Kroz projekt je razvijena Internet aplikacija za pomoć te prilagodbu starijih osoba izazovima virtualnog okruženja. Unutar ovog korisnog virtualnog alata implementirani su razni moduli za aktivaciju starije populacije kroz umjetnost, novinarstvo, nove tehnologije i sl.

Pozivamo Vas da posjetite platformu klikom na sljedeći link: www.active-senior.eu

U nastavku pogledajte kako je izgledalo predstavljanje platforme i rezultata u Drnišu!

Nastavi čitati

Održan domjenak za korisnike i suradnike udruge "ŽENA"

Udruga "ŽENA" je organizirala božićni domjenak za suradnike, korisnike i poslovne partnere.

Osim ugodnog druženja, organizirali smo i domjenak te odabir najljepšeg adventskog vjenčića. Najljepši vjenčić je izradila Sonja Antičević iz Udruge umirovljenika grada Knina te je kao nagradu dobila poklon bon.

U prilogu možete vidjeti kako je izgledalo današnje druženje.

Nastavi čitati

Podjela paketa potrebitima

Udruga "Žena" će u suradnji s Caritasom Šibenske biskupije i ove godine podijeliti potrebitim građanima na području grada Drniša 39 paketa prehrambenih proizvoda povodom predstojećih blagdana.

Zahvaljujemo Caritasu na donaciji koja će uljepšati predstojeće blagdane najpotrebitijima.

Nastavi čitati

Održani Dani otvorenih vrata udruga

Udruga "ŽENA" se aktivno uključila u sudjelovanje na Danima otvorenih vrata udruga 2023.

U okviru navedene manifestacije organizirali smo predstavljanje naših projekata na info štandovima u Kninu, Trg Ante Starčevića, 01.06.2023. od 17:00 do 19:00 sati te u Drnišu, Kralja Zvonimira 10, 02.06.2023. u periodu od 11:00 do 13:00 sati.

Na info štandovima građani su mogli dobiti više informacija te zanimljive promotivne materijale o projektima koje trenutno provodimo:

  • "Dodajmo životnu radost godinama" - jačanje kapaciteta udruga koje na području ŠKŽ organiziraju aktivnosti slobodnog vremena za umirovljenike kroz razvoj programa socijalnog uključivanja umirovljenika (njih 300)
  • "S Tehnologijom i Edukacijom Možemo sve" - promocija STEM-a u radu u zajednici
  • "Misli europski, djeluj lokalno“ - jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva koje djeluju u ruralnim područjima s naglaskom na zadovoljavanje lokalnih potreba u kriznim situacijama
  • "Sretnija starost 3" - povećanje zapošljivosti teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja uz povećanje razine kvalitete života starijih i nemoćnih osoba na širem drniškom području (min. 30 žena i 180 krajnjih korisnika)
  • “Digitalna edukacija za sve – Razvoj tehnologija u cilju poboljšanja učenja nezaposlenih osoba“ - uključivanje dugotrajno nezaposlenih osoba (s naglaskom na žene) u procese online edukacija i/ili hibridne nastave kroz razvoj inovativnog digitalnog alata koji će im omogućiti stjecanje kompetencija potrebnih na tržištu rada.

Nastavi čitati

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.