Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održana završna konferencija projekta "Sretnija starost 2"

21.02.2022. u prostorijama ABC centra u Šibeniku održana je završna konferencija projekta "Sretnija starost 2" koji se provodio u okviru Programa zapošljavanja žena ZAŽELI. Na konferenciji je sudjelovalo 25 sudionica i sudionika (u skladu s epidemiološkim mjerama).

"Sretnija starost 2" je nastavak je projekta u okviru Programa zapošljavanja žena "ZAŽELI". Projekt traje 18 mjeseci, a tijekom projekta smo zaposlili 15 nezaposlenih žena koje su provodile aktivnosti pomoći u kući za 116 starih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su HZZ - Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš. Vrijednost projekta je 1.391.200,00 HRK koliko iznose i bespovratna sredstav (100% sufinanciranje projekta od čega je 85% iz sredstava ESF-a i 15% iz proračuna Vlade RH).

Više o ostvarenim rezultatima kao i rezulatima vrednovanja projekta možete pročitati u priloženim materijalima.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. PROJEKT "SRETNIJA STAROST 2" 459 KB PDF
2. O PROGRAMU ZAPOŠLJAVANJA ŽENA "ZAŽELI" 534 KB PDF
2. REZULTATI PROJEKTA 599 KB PDF

Nastavi čitati

Dodijeljena uvjerenja o završenom osposobljavanju za Računalnog operatera u sklopu projekta "Sretnija starost 2"

U Društvenom domu u Drnišu 1. lipnja 2021. godine održana je dodjela uvjerenja za 15 žena koje su završile program osposobljavanja za Računalnog operatera u sklopu projekta "Sretnija starost 2".

Edukaciju je provelo POU Algebra iz Šibenika te se uvjerenja upisuju u radnu knjižicu.

Osposobljene žene će do kraja projekta biti angažirane kao gerontodomaćice koje skrbe o starim i nemoćnim osobama.

Nastavi čitati

Završena edukacija za računalnog operatera

U sklopu projekta "Sretnija starost 2" završena je online edukacija – Računalni operater.

Sve zaposlenice su uspješno položile završni ispit koji je održan 7.04.2021. godine u prostorijama POU Algebra koja je i provodila edukaciju. Navedena znanja poboljšat će konkurentnost žena na tržištu rada.

Nastavi čitati

Udruga "ŽENA" potpisala dva ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda

Udruga "ŽENA" je 17.09.2020. godine u Zadru potpisala dva ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda.

Prvi projekt je "Sretnija starost 2" i nastavak je projekta u okviru Programa zapošljavanja žena "ZAŽELI". Projekt traje 24 mjeseca, a tijekom projekta ćemo zaposliti 15 nezaposlenih žena koje će provoditi aktivnosti pomoći u kući za 90 starih i nemoćnih osoba. Partneri na projektu su HZZ - Područni ured Šibenik i Centar za socijalnu skrb Drniš. Vrijednost projekta je 1.391.200,00 HRK koliko iznose i bespovratna sredstav (100% sufinanciranje projekta).

Drugi projekt je "PONOS - Podrška Održivoj Neformalnoj Obiteljskoj Skrbi" čiji je cilj unaprijediti socijalnu uključenost starih dementnih osoba i članova njihovih obitelji (40) kroz razvoj inovativnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga skrbi o njima. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Šibenik i Šibensko - kninska županija. Vrijednost projekta je 1.462.950,00 HRK te je sufinanciran u 100%-tnom iznosu. U okviru projekta zaposlit ćemo četiri gerontodomaćice.

Nastavi čitati

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.