Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

  • Naslovna

Završeni projekti

Trogodišnji Program skrbi za stare osobe "Bolja starost - organiziranje pomoći u kući" te projekt "Organiziranje aktivnog starenja u selu" financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Zaposlenice Udruge u obilasku korisnika u sklopu programa skrbi za stare osobe "Bolja starost - organiziranje pomoći u kući"

"Daj medu za baku i djedu – donacije putem telefonskog poziva", namijenjen je prezentaciji i promoviranju potreba starijih osoba za uslugama koje im omogućuju siguran i dostojanstven život u njihovom domu uz dostupnost raspoloživih usluga, te senzibiliziranju javnosti putem javnih medija (HRT) za potrebe ove skupine građana. Pozivom na broj 060 977 977 moguće je donirati 5 kuna + PDV koji će pomoći pri organiziranju skrbi kroz uključivanje većeg broja volontera. Projekt je također namijenjen i za pružanje podrške obiteljima koje skrbe o svojim starim i nemoćnim članovima ovisnim o pomoći druge osobe kroz ad hoc asistencije njegovatelja. Tako bi obitelji mogle uskladiti svoje obiteljske i druge obveze, a da sigurnost i zdravstveno stanje osobe o kojoj skrbe ne bude ugroženo njihovom odsutnošću. To se najviše odnosi na starije osobe oboljele od Alzhamierove bolesti ili senilne demencije, o kojima se brine obitelj i ne želi ih smjestiti u instituciju. To je nadasve pohvalno ali i vrlo teško bez povremene pomoći ad hoc asistenata. Navedenim aktivnostima Udruga doprinosi kvaliteti života starijih i nemoćnih osoba, njihovih obitelji, ali i zajednice u cjelini kroz smanjenje institucionalizacije, smanjeno iseljavanje seoskih naselja i očuvanja načina života u seoskim sredinama.

Organiziranje aktivnog starenja u selu

Održavanje raznih aktivnosti u okviru projekta ODA-a

Pomoć u kući

Organiziranim prijevozom do bolje integracije starijih osoba

Halo koji život spašava (trogodišnji program 2017. - 2020.)

Završeni EU projekti

Provodili smo projekte koji su financirani sredstvima EU-a (predpristupni fondovi):

"Feniks" (nositelj: OGI, suradnici na projektu: Udruga "Žena", partner: komuna za liječenje ovisnika "Genacolo" Nunić)

Radionice socijalnog poduzetništva u komuni Monde Nuovo u Nuniću, u sklopu projekta "Feniks"

"Bolja starost" - Udruga nositelj projekta PSGO za područje pružanja socijalnih usluga u zajednici za stare osobe (partneri: HZZ, OGI, Srednja škola Ivana Meštrovića Drniš) te partner na PSGO projektu ekonomskog osamostaljivanja žena iz ruralnih područja Zadarske županije

"Uzdanica" – nositelj: OGI, partneri: Udruga "Žena" i Općina Galovac. Kroz ovaj projekt osovana je socijalna zadruga "Žena" u Galovcu kod Zadra koja je okupila žene iz tog područja u cilju poboljšanja ekonomskog statusa žena iz ove sredine.

"SUVEZ" – projekt uključivanja žena u resocijalizaciju ratom pogođenih područja (mreža udruga koje se bave socijalnim poduzetništvom, ruralnim razvojem i rodnom ravnopravnošću). Projekt je aktivno promovirao socijalno poduzetništvo kroz oživljavanje starih tradicijskih zanata i kulture življenja u seoskim zajednicama, te je u okviru toga održan i Sajam tradicionalnih proizvoda u Benkovcu.

Osnivanje mreže "SUVEZ"

"GARD" - Na regionalnoj razini u partnerstvu s OCD-ima iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Španjolske proveden je projekt financiran sredstvima EU, koji se bavio rodnom ravnopravnošću, socijalnim poduzetništvom i ruralnim razvojem u ovim zemljama. Kroz projekt je osovana mreža udruga koje promiču rodnu ravnopravnost i ruralni razvoj u navedenim zemljama kroz socijalno poduzetništvo (GARD). Kroz projekt je realizirana prekogranična suradnja sa Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Španjolskom.

Sajam domaćih proizvoda u Banja Luci i radionica o ruralnom razvoju u Španjolskoj u sklopu projekta GARD

Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - faza I (nositelj: OGI) Udruga je u partnerstvu s OGI, HZZ, ŠKŽ provodila projekt "Centar podrške za obitelji koje skrbe o ovisnim članovima" u okviru IPA IV programa - EU programa.(OGI - prijavitelj, Udruga "Žena", HZZ, ŠKŽ partneri) s financijskom vrijednošću 112.340,65 EUR. Kroz aktivnosti ovog projekta smo obuhvatili 100 obitelji koje skrbe o ovisnim članovima. Kroz uspostavljene usluge ad hoc asistenata u okviru Centra, osposobili smo 12 dugotrajno nezaposlenih žena za njegovateljice starijih osoba, dadilje i tumače znakovnog jezika, proveli 1920 sati usluga za 100 obitelji, savjetovali 166 osoba o vještinama za traženje posla, 30 osoba su kroz kreativne radionice poboljšale uključenost i socijalne vještine, a 15 osoba je završilo tečaj informatike.

Kreativne radionice u sklopu širenja mreže socijalnih usluga

AHA – Ad Hoc Asistencija obiteljima s članovima ovisnim o pomoći druge osobe - faza III (nositelj: OGI, partneri)

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.