Udruga Žena, Postolarska 3, Drniš tel: 022 886 388, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
   
  • 1

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Održan prvi dan Modula 1 o Primjeni STEM-a u radu organizacija civilnog društva

Udruga "ŽENA" je zajedno s partnerskim organizacijama održala prvu radionicu u okviru Modula 1 Treninga za trenere o primjeni STEM-a u organizacijama civilnog društva. Cilj ovog treninga je popularizacija STEM-a u radu organizacija civilnog društva, a trening se sastoji od tri modula po tri dana. Sadržaj pojedinih modula je sljedeći:

Modul 1 – Što je STEAM i primjeri dobre prakse (Trajanje: 3 dana)

Polaznici će se kroz trodnevnu radionicu upoznati s interdisciplinarnim pristupom učenju koje uklanja tradicionalne barijere koje razdvajaju četiri discipline: nauku, inženjerstvo, tehnologiju i matematiku. Kroz primjere dobre prakse naučit će kako integrirati ove oblasti prilikom rada s korisnicima i na koji način će konkretno i jasno primijeniti naučeno putem rješavanja realnih problema u radu s korisnicima njihovih Udruga.

Modul 2 – korištenje IKT (Trajanje: 3 dana)

Uz stručnu pomoć trenera na drugom modulu, polaznici će naučiti kako koristiti opremu koju će koristiti u radu s korisnicima udruga. Na trodnevnoj radionici polaznici će paralelno usvajati teorijska znanja o informacijsko-komunikacijskoj tehnologiji te će naučiti koristiti različite alate koje će koristiti u daljnjem radu s korisnicima. Polaznici će naučiti koristiti jednostavne alate za obradu i montažu snimljenih materijala.

Modul 3 – mentorski rad (Trajanje: 3 dana)

Tijekom trećeg modula polaznici će u suradnji s mentorom izraditi materijale za predstavljanje korisnicima na danima otvorenih vrata. Članovi udruga u suradnji s mentorom će finalizirati prethodno pripremljene materijale i praktično oblikovati prethodno razrađene ideje upotrebom IKT u radu udruga.

Prvi modul se održava online zbog pandenije COVID 19. Na prvom danu radionice je sudjelovalo više od 35 zaposlenika i volontera partnerskih organizacija.

Usavršavanje provode stručnjaci VU Algebra. Trening za trenere se provodi u sklopu projekta „S Tehnologijom i Edukacijom Možemo sve“ koje u partnerstvu provode "ŽENA", Udruga hrvatskih ratnih veterana "Kninska bojna", Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek i Visoko učilište Algebra.

Projekt ukupne vrijednosti 1.705.956,42 HRK sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.450.062,96 HRK te Republika Hrvatska u iznosu 255.893,46 HRK. Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca, a provedba je započela 06.07.2021.

Cilj projekta: Jačanje kapaciteta udruga za primjenu STEM-a u svakodnevnim aktivnostima u radu s ciljnim skupinama kroz partnerstvo s visokim učilištem.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
1. STEM - MODUL 1 734 KB PDF
2. STEM - MODUL 1 - PRIRUČNIK 5,69 MB PDF

EUROPSKA UNIJAEUROPSKI STRUKTURNI I INVESTICIJSKI FONDOVI ♦ EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Sadržaj ove web stranice isključiva je odgovornost Udruge "Žena".

OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "SRETNIJA STAROST" ♦ OSNOVNE INFORMACIJE O PROJEKTU "KLUB ZA ZAPOŠLJAVANJE ŽENA 45+"

Kontakt: Milena Perčin, predsjednica udruge ♦ Adresa: Postolarska 3, 22320 Drniš ♦ Tel: +385 22 887 944 ♦ E-mail: zena1@zena-drnis.hr; zena2@zena-drnis.hr; m.percin@zena-drnis.hr

Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.